Näetkö otsallasikin, että markkinoita on, mutta et vain ehdi tarttua tilaisuuteen? Olet luultavasti hyvämaineinen yrittäjä, jolla on työntekijöitä, töitä ja kohtuullisen hyvät tilat ja koneet. Olet perustanut yrityksesi oman ammattiosaamisesi varaan. Olet toiminut markkinoilla niin kauan, että päähäsi pälkähtää tuon tuosta ideoita uusista tuotteista, niiden sovelluksista tai asiakkaista. Tiedät myös, että tuotannossa tai sähköisissä järjestelmissä olisi mahdollisuuksia parantaa tuottavuutta. Suurin ongelmasi on, että sinulla ei ole aikaa miettiä, selvittää ja keskustella muutoksista.

Nämä ovat yleisiä ongelmia kasvavalla yrityksellä, mutta niihin löytyy ratkaisu. Yrittäjän tulee sekä henkisellä että toiminnallisella tasolla löytää itsestään johtaja. Sen jälkeen hänen tulee ratkaista myös monta tuotantoon, laatuun ja työaikojen hallintaan liittyvää haastetta.

Minun osuuteni on auttaa löytämään käytännön ratkaisuja ja innostaa koko yritystä kasvamaan. Konsultti on tavallaan ulkoistettu kehittämispäällikkö, joka ei muodosta työnantajan riskiä ja kuluja yritykselle. Käytännössä yrityksessä ratkotaan mm. seuraavia haasteita:

  • Delegoidaan töitä uudelleen oikeille ihmisille. Motivaatio tehdä on sidoksessa yksilön omaan innostukseen, ei johtajan silmälläpitoon.
  • Opetellaan luopumaan osasta tekemisestä ja käyttämään aika johtamiseen.
  • Konkretisoidaan, mitä järkevä johtaminen tarkoittaa käytännössä.
  • Etsitään tärkeimmät tuottavuuteen liittyvät kehittämiskohteet. Lähdetään tekemään muutoksia yksi asia kerrallaan. Ks. lisää kohdasta pullonkauloista tulokseen (linkki)
  • Tehdään pitkäjänteistä yhteistyötä ja saadaan aikaan mitattavia tuloksia joka vuosi.
  • Suomessa työn hinta on korkea. Jotta yritykset pärjäävät kovassa kilpailussa, avainasemassa on parantaa yrityksen tuottavuutta. Yksinkertaistettuna – lyhyemmässä ajassa enemmän. Kappaleita, metrejä, laskuja, tarjouksia, uusia asiakkaita, myyntiä. Lisäksi kasvava yritys tarvitsee uusia käytäntöjä johtamiseen, tuotantoon ja hallintoon. Autamme yrittäjää kasvamaan johtajaksi ja johtajan alaisia tekemään parhaansa. Otamme myös rutiinit ja sähköiset apuvälineet käyttöön