Tiedät, että siinä naapurin isommassa firmassa on käytössä montakin sähköistä järjestelmää, jolla valvotaan tuotantoa, ongitaan esiin numerofaktaa ja dokumentoidaan kätevästi työntekijöiden liikkeitä. Olet kuullut, että nykyään niiden ohjelmat keskustelevat jopa keskenään. Mutta mistä ihmeestä sinä tiedät mikä järjestämä pitäisi ostaa? Olet tähän mennessä lähettänyt tiehensä kaikkien järjestelmien kauppamiehet, mutta mieleesi on kyllä jäänyt kaihertamaan muutama myyjän kertoma hyvä pointti.
Sähläys ja päällekkäiset työt maksavat vuositasolla todella paljon. Turhaa työtä syntyy helposti kaikissa yrityksen prosesseissa hallinnosta tuotantoon ja myyntiin. Kun yritys kasvaa, uusia työtehtäviä ja toimintoja otetaan käyttöön vanhojen rinnalle. Harva myyjä, tuotannon työntekijä tai palkanlaskija tuntee intohimoa poistaa tai uudistaa jotain tökkivää asiaa. Ne havaitaan kyllä ja niistä valitetaan. Mutta aika ja osaaminen ei riitä siihen, että asioille tehtäisiin jotain. Prosessien selvittäminen ja niiden tehostaminen tarkoittaa pidemmällä aikavälillä merkittäviä rahan säästöjä, kun työtä voidaan kanavoida oikein. Joskus myös käy niin, että joku joudutaan irtisanomaan tehostamisen vuoksi, jos uutta tehtävää ei löydy. Konsultti tekee mm. seuraavia asioita:
- Hallinnon rutiinit – tunnistetaan turhat ja päällekkäiset työt, määritellään työnkulku.
- Tuotannon, varastoinnin, ostojen tai myynnin prosessin muuttaminen tuottavammaksi. Tehdään työnkuvaukset ja hankitaan rutiineja helpottavat ohjelmat.
- Työntekijöiden työajanseuranta ja materiaalien kohdentaminen eri projekteihin. Seurantaa helpottavien ohjelmien tai taulukoiden luominen. Tiedon hyväksikäyttö suoraan laskutuksessa, palkanlaskennassa ja talouden seurannassa.
- Laadun automaattinen tarkkailu
- Kustannusten näkyväksi tuominen ohjelmilla
Kommentit käyttäjältä Eero Grönroos